Περιοχές φυσικού κάλλους

Έλος Καλοδικίου

Υγροβιότοπος με πλούσια χλωρίδα και πανίδα όπου θα θαυμάσετε σπάνια είδη πουλιών, μυοκάστορες, πάπιες. Βρίσκεται πολύ κοντά στον οικισμό του Μαργαριτίου.

Πηγές Αχέροντα

Ο ποταμός Αχέροντας, τα Στενά και οι πηγές του αποτελούν μια περιοχή εκπληκτικού φυσικού τοπίου, ένα οικοσύστημα με μεγάλο οικολογικό, φυσιολατρικό και ιστορικό ενδιαφέρον Ειδικότερα η διαδρομή από τις πηγές έως το Σούλι κρίνεται απολαυστική αφού γίνεται κάτω από την σκιά τεράστιων πλατάνων και μέσα από την δροσιά που χαρίζουν τα παγωμένα πεντακάθαρα νερά του ποταμού. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε τη φύση κάνοντας καγιάκ, ιππασία και άλλες δραστηριότητες, με εξοπλισμό που σας παρέχεται.

9

Αμβρακικός Κόλπος

Είναι ένας από τους μεγαλύτερους υγροτόπους της χώρας και ένας από τους πιο ανέπαφους υγροτόπους της Ευρώπης. Στον κλειστό αυτό κόλπο εκβάλλουν τα ποτάμια Λούρος και Άραχθος. Το γλυκό νερό τους αναμιγνύεται με το νερό της θάλασσας, και έτσι δημιουργούνται ζώνες υφάλμυρες ή με γλυκά νερά. Στα μικρά δέλτα που σχηματίζονται στα σημεία που εκβάλουν τα παραπάνω αναφερόμενα ποτάμια, σχηματίζονται διάφορες λιμνοθάλασσες που φιλοξενούν αξιόλογη χλωρίδα (όπως δάση φράξου και φτελιάς, παρόχθια πλατάνια αλλά και καλαμιώνες) και πανίδα (διάφορα σπάνια είδη πτηνών αλλά και ψάρια και άλλα υδρόβια όντα).

elGreek